Kintsugi: de schoonheid van emotionele scherven

En dan is het stuk. Gebroken. En zijn er scherven. Hoe nu verder.. Na een intens verlies of heftige levensgebeurtenis volgt een proces van rouw waar geen tijd of draaiboek voor staat. Hoe fijn zou het zijn om op een creatieve manier dit rouwproces te ondersteunen? Zodat het nét wat meer draagbaar voor je wordt en je misschien zelfs wel al voorzichtig weer naar een nieuwe horizon durft te reiken zonder je schuldig te voelen of jezelf te forceren, juist omdat je jouw gemis de ruimte geeft? 

als je hart is gebroken dan maak je kunst uit de stukjes

kintsugi marlie verboeket emotionele scherven

De kracht van Kintsugi

Via verschillende fasen gaan we jouw gebroken porcelijn bij elkaar rapen, onderzoeken waar het schuurt en daar waar diepe gaten geslagen zijn, restaureren, polijsten en verfraaien. 

 

*EN WANNEER DE STORM VOORBIJ IS, WEET JE NIET MEER HOE JE HEM DOORSTAAN HEBT, HOE JE HET OVERLEEFD HEBT. JE WEET NIET EENS OF DE STORM ECHT IS GAAN LIGGEN. MAAR ÉÉN DING IS ZEKER: NA DE STORM BEN JE NOOIT MEER DEZELFDE. DAT IS DE BETEKENIS VAN DEZE STORM. Haruki Murakami*

Bij de Kracht van Kintsugi-workshops gebruiken we het proces van gebroken porcelijn wat we restaureren en met goud verfraaien als metafoor voor ons eigen proces van verlies en rouw. De workshops zijn dan ook een combinatie van het restaureren van porcelijn naast een reis door jouw land van rouw. We reizen oa door de gebieden van gebroken zijn, scherven oprapen en plaatsen, laten rusten, aanraken, glans aanbrengen en accepteren. 

Dit is een hele zachte en toch diepgaande manier om jou te ondersteunen in je verwerkingsproces en je met je gevoel in contact laten komen zonder overweldigd te raken. 

There's a crack in everything
That's how the light gets in

*Leonard Cohen

 

De investering voor 4 dagdelen Kintsugi is 360 euro, incl alle materialen (m.u.v. porcelijn), koffie/thee en wat lekkers. De dagdelen duren 2u.

Heb je vragen of belangstelling? Laat het weten via telefoon: 06 10107096 of onderstaand contactformulier. 

 

 

Neem contact met mij op