Marlie Verboeket

Roodakker 1

6074 HE Melick


Tel. 06-10107096

info@centrum-abrazo.nlCentrum Abrazo

de Kunst van Leven

NIET ZEUREN MAAR DOORGAAN

Om me staande te houden, maar ook omdat dit bij de tijdsgeest van toen hoorde, sloot ik me af van mijn gevoel. Met een enorme strengheid en hardheid naar mezelf toe vroeg ik nooit om hulp en deed ik alsof ik alles alleen kon. Ik voelde me verantwoordelijk voor het geluk van anderen, was een voorbeeldig kind wat zich aanpaste aan elke situatie om de harmonie te bewaren en niet tot last te zijn. Ik speelde het zonnetje in huis, terwijl ik me vanbinnen ongelukkig, verscheurd en eenzaam voelde in een wereld die ik niet begreep. Hunkerend naar liefde en erkenning maar te gesloten om ook maar iets toe te laten trok ik me steeds verder terug uit het leven. Ik leefde op wilskracht en vanuit mijn hoofd.
Met een scheiding op mijn veertigste, kwam ook het besef dat ik mijn kinderwens moest loslaten. Dit was voor mij een ommekeer. Ik besloot: en NU is het mijn tijd, NU kies ik voor mezelf. Als ik dan zelf geen kinderen krijg, wil ik voor heel veel (innerlijke) kinderen iets betekenen. Wetende wat het schilderen voor mij betekende, samen met mijn wens van jongs af aan, om ‘iets’ met kinderen te doen, begon ik in aan de opleiding tot kunstzinnig dynamisch kindercoach.  AFGESCHEIDENHEID


Me nergens thuis voelen, onrust, weinig zeelfliefde en faalangst bleven als rode draad door mijn leven lopen. Ik maakte mijn studie in de jeugdzorg niet af en trouwde veel te jong. Mijn eigenwaarde was ver zoeken.   

In plaats van het leven te omarmen, durfde ik me niet met het leven te verbinden. Mijn innerlijk licht doofde beetje bij beetje steeds meer, totdat ik mezelf helemaal kwijt was.  
Een lichtpunt voor mij was mijn hobby, schilderen. Waar in het echte leven voor mij alle kleur en durf ontbrak, kon ik op het doek met kleur en beweging expressie geven aan mijn gevoelsleven. Dat dit zou ontwikkelen tot de intuïtieve kunst die ik nu maak, had ik toen nooit durven geloven.

Ook de liefde voor en van mijn honden, de natuur, wandelen en het lezen van bewustwordingsboeken gaven kleur aan mijn leven en hielpen me om steeds terug bij mezelf te komen, bij mijn gevoel en om in mijn lichaam aanwezig te zijn.


Ik bloeide op, vond een baan die beter bij me paste, leerde mijn huidige partner kennen en met hem zijn twee fantastische zonen. Hij leerde me spelen en samen delen we onze passie: dansen. Ik ging al snel weer samenwonen.

IK HAD VOOR HET EERST HET GEVOEL DAT IK LEEFDE

In de donkerste periode van mijn depressie, het moment waarop het leven voor mij niet meer hoefde en ik letterlijk aan de waterrand stond, het moment waarop ik te moe was om nog te vechten en sterk te zijn, sprongen de honden tegen me op om me hier te houden en ik heb opnieuw JA gezegd tegen het leven.Ondanks dat ik al beter wist hoe ik het leven kon omarmen, voelde ik me niet thuis in de hardheid en snelheid van de maatschappij. Ik hoorde voor het eerst over hooggevoeligheid en er viel veel voor mij op zijn plek, wat echter niet kon voorkomen dat ik uiteindelijk met burn-out klachten mijn baan moest opgeven.

Dat is niet erg, dacht ik: even bijkomen en dan start ik mijn eigen praktijk. Maar dat liep anders.

Nu ik thuis was, kwam er pas echt ruimte en eenzaamheid en ik zakte diep weg. Alles van jaren en jaren mezelf voorbij lopen, niet erkennen wie ik was en wat ik nodig had, kwam vrij. Ik schaamde me, voelde me waardeloos en mislukt. Mijn burn-out klachten veranderden in depressieve klachten. Wéér liet ik niets merken aan mijn omgeving.


 Ik stopte met vechten, werd zachter voor mezelf en leerde mijn verdriet, eenzaamheid en angst op mijn tempo en mijn manier te omarmen.


Hoe meer ik aan mezelf werkte middels opleidingen en therapie,

hoe sensitiever en intuïtiever ik werd. Hoe meer ik mezelf ook begreep en van mezelf begon te houden.


En hoe beter ik mijn heftige gevoelens kon aankijken, ipv ervoor te vluchten en in mijn hoofd te schieten waardoor alles nóg heftiger werd. Ik voel me nu veilig en thuis in mezelf.   Ik geef beter mijn grens aan en vraag om hulp als dat nodig is. Ik heb veel meer innerlijke rust, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Ik leg mijn lat niet meer zo hoog en zeg regelmatig tegen mezelf: goed is goed genoeg. Ik geniet van al het moois onderweg en voel me levend, vrij en ontspannen. En: ik STA voor mijn sensitiviteit en creativiteit. Ik ben er trots op, schaam me niet meer en voel me er niet meer minderwaardig door, maar zie het juist als een unieke en waardevolle kwaliteit.

 

Mensen zeggen dat ik zo veranderd ben: vroeger was ik een schuchtere grijze muis en nu stráál ik. Ze bewonderen me om mijn wijsheid en dat ik altijd mogelijkheden zie en moedig ben om mijn eigen weg te gaan en hiermee hen inspireer om ook voor zichzelf te kiezen en in hun kracht te gaan staan.  DE KUNST VAN LEVEN


Ik weet nu dat de weg naar geluk, een innerlijke weg is. Een weg van ervaren en voelen en niet alleen maar praten over. Dat je, om te kunnen genieten van het leven, eerst je licht mag laten schijnen op je tegenslagen.

Ik weet ook dat het een oneindige weg is: er zal altijd eb en vloed zijn, licht en donker. Steeds opnieuw mag je ervaren dat je een keuze hebt: niet altijd in wat je overkomt, wél in de manier hoe je hiermee omgaat. En onderweg mag je genieten.


ABRAZO, OMARMING IN DICHTVORM


Omarm jezelf:

de belangrijkste persoon in je leven en degene waar je de langste relatie mee hebt. Als jij die niet lief hebt, hoe kan een ander dat dan.


Omarm het leven:

het is je gegeven, geniet ervan, het duurt maar zo kort.


Omarm je geliefde en familie:

zie hun gebreken als dat wat hen uniek maakt. Zij zijn je grootste spiegel op je weg naar geluk.


Omarm je dromen:

zij maken jouw unieke pad zichtbaar en zijn de drive om dichter bij jouw geluk of levensdoel te komen.


Omarm je tegenspoed:

het zijn je levenslessen en ze geven je de mogelijkheid om te groeien en sterker te worden. Zonder tegenspoed zou je niet je voorspoed herkennen.


  Omarm....

Ik gun het jou ook op een zachte, speelse manier en met bezieling in het leven te staan. Je eigen koers te varen door jezelf te ‘ont-moeten’ en je thuis te voelen.

Ik hoop met mijn ervaring, kennis en kunde jou te verbinden met jouw innerlijk licht om je zo de lange weg te besparen die ik gegaan ben.MARLIE

In mijn leven kwam ik al vroeg voor de nodige uitdagingen te staan. Zo kreeg ik op jonge leeftijd te maken met het overlijden van achtereenvolgens twee zusjes wat een grote stempel op ons gezin drukte tot ver in de puberteit: mijn leven moest nog beginnen, terwijl mijn fundament, mijn thuisgezin en veilige basis zijn glans en bezieling had verloren.
EN IK WIST: ALS IK JA ZEG TEGEN HET LEVEN, ZEG IK JA TEGEN ALLE ASPECTEN VAN HET LEVEN:

DE MOOIE EN PIJNLIJKE; HET LICHT ÉN HET DONKER

IN JE DIEPSTE ANGST EN PIJN LIGT JE GROOTSTE KRACHT VERSCHOLENMijn opleidingen en toegepaste methoden:


Mijn technieken en methoden om jou veilig naar je gevoel te leiden zijn o.a. Lichaamsgerichte traumatherapie, rouw- en  verliesverwerking, kunstzinnig coachen, familie-opstellingen, innerlijk kind healing, transformatie-coaching, Sjamanic soulretreival, voice dialogue en helende reis, energetische behandeling, EFT, NLP, mindfulness, stress en burn-out release en meer.  Afgeronde opleidingen en trainingen:

Lichaamsgerichte traumatherapie, MEE-therapie (Multi Energetische Essentie-therapie), HBO-opleiding tot kindercoach, Kunstzinnig dynamisch coach voor kinderen, jeugdigen en hun ouders/verzorgers, Speltherapeut en creatief therepeut, Sjamanic teachings, mediumschap en trancehealing, Intuïtief en energetisch healer.